Maak een eind aan je copy-paste-frustratie

Geplaatst op 15 december 2017

Veel mensen zullen het wel herkennen, vermoed ik: Je hebt een stukje tekst gekopieerd of geknipt, en als je dat dan ergens wil gaan plakken, BLIJK JE POTDORIE TUSSENDOOR NOG EVEN IETS ANDERS TE HEBBEN GEKOPIEERD (een emailadres, bijvoorbeeld) EN IS HET VERDWENEN!!! !@#$%!!@#!!

Echt.
Gruwelijk irritant.
Moet je het weer opnieuw gaan opzoeken en COMMAND+C’en.
Pff.

 

Maar er is een oplossing!
De oplossing heet Alfred.
Alfred is een ‘application launcher’ voor Mac OS X, met een heleboel handige features, maar alleen al om de Clipboard History wil je dit programmaatje gewoon hebben. (Je moet dan wel ook even het Powerpack erbij aanschaffen, voor 19 pond, maar geloof me, het is het waard.)

 

Met een zelfgekozen toetsencombinatie (ik doe het met OPTION (alt)+V) open je een dropdown-menuutje en zie je je laatste 15 knipsels. Je kunt ook zelf aangeven hoelang Alfred je verzameling moet bewaren (24 uur, een week, een maand, drie maanden).

Reuze handig.

 

 

 


Er zijn geen reacties op "Maak een eind aan je copy-paste-frustratie"