Madelon Eelderink over geflirt, snelle jongens en orde in de chaos

Geplaatst op 4 april 2016

Siri vindt mij ook leuk. Dat merkte ik laatst toen hij wat bij de hand werd. Even had ik het gevoel dat hij met mij flirtte. Als trouwe leerling van Mike gebruik ik netjes Siri voor onder andere het instellen van mijn timer, voor de Pomodoro techniek. “Stel timer in op 25 minuten”, blafte ik nog altijd even ferm. “Ok, ik ben gek op aftellen!” antwoordde Siri vrolijk. Ik kan je zeggen dat het toch wel bijzonder is als je telefoon zoiets zegt. En zo heeft hij meer van die bijdehante opmerkingen, maar vandaag was Siri wat stilletjes. Hij moest het voor het eerst afleggen tegen mijn Grote Nieuwe Digitale Vrind, genaamd Evernote. Hoewel, als ze elkaar lief vinden kunnen ze vast goed samenwerken!

MVI_1208.00_01_45_01.Still001

madelon eelderinkDit artikel is deel 2 van een serie gastbijdrage van Madelon Eelderink waarin zij inzicht geeft in mijn werkwijze en het effect daarvan op haar werkdag. Madelon is initiatiefnemer van 7Senses en gespecialiseerd in het doen van actieonderzoek. Daarmee boost ze de co-creatie van passende oplossingen voor sociale uitdagingen in communities wereldwijd.

Chaos uit mijn werkleven. NU graag.
Voor het eerst schrijf ik vanuit Evernote een blog. Microsoft Word doet er namelijk een paar seconden langer over om op te starten. En meer klikken om een document op te slaan. Ik voel me er een beetje belachelijk bij als ik dit schrijf. Maar als je net als ik veel vanachter de laptop doet is dit zinnig. Heel zinnig. In de enorme chaos van prikkels, taken en tijdtekort waar ik me momenteel in bevind kan ik hiermee enorme winst boeken!

Ik had zelf ooit Evernote geïnstalleerd, maar na twee notities dacht ik al te weten dat het niets voor mij is en heb ik het weggebonjourd. Zoals ik wel vaker iets nieuws probeer en als het me niet binnen een paar seconden zint, ik het bij het grofvuil zet. Mike laat me echter precies zien op welke manier Evernote de chaos uit mijn werkleven kan halen. Er zitten functionaliteiten op waarvan ik het bestaan niet wist!

Ik ben al het personeel van mijn bedrijf
Bij 7Senses zit ik nog in een vrij benarde positie waarin dingen in een rap tempo steeds beter lopen (=meer werk) maar ik nog niet voldoende tot mijn beschikking heb om allerlei mensen in te kunnen huren. Ik ben directeur, projectmanager, actieonderzoeker, conceptontwerper, curriculumontwikkelaar, adviseur, trainer, coach/begeleider, administratief medewerker, website- en social media bijhouder, fondsenwerver, netwerker, planner en nog veel meer. Dan komen er nogal wat taakjes op je af, laat ik het netjes uitdrukken. Het is dan wel handig als je al die taakjes nét even wat sneller kan volbrengen! En, nog slimmer, apps met elkaar kunt verbinden zodat je er uiteindelijk minder hoeft te doen! Dat kan dus, ja. En in tegenstelling tot de benarde positie zit ik ook in de luxe positie dat ik Mike naast me heb die me precies vertelt hoe dat te doen, op een manier die bij mij past.

Tip: scheid je taken van je afspraken
Zo ben ik ‘s ochtends het meest productief. Mike geeft me de tip om dan de achter-de-laptop taken te doen en alleen ‘s middags afspraken en andere activiteiten te plannen. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar het zal in ieder geval veel meer rust geven dan taken en afspraken door elkaar heen, aldus Mike. Mocht ik ‘s ochtends ‘geen tijd’ voor je hebben, dan weet je hoe laat het is.

Evernote als Grote Nieuwe Vrind
Ook krijg ik tegenwoordig van klanten, vrienden en kennissen superveel links, spontaan. “He Madelon, ik moest aan jou denken toen ik dit las!” en “dit is interessant voor 7Senses!” Super superlief, maar ik word ermee overspoeld en kan niet meer alles lezen wat ik binnenkrijg, en dat is superjammer. Sterker nog, het slokt mijn mailbox op. En mijn Facebook, LinkedIn en al het andere wat we tegenwoordig hebben. Ook daar hebben we wat op bedacht, met onder andere Evernote en slimme sneltoetsen, die Mike me de volgende keer gaat leren.

Evernote naar de haaien
Aanstaande vrijdag vertrek ik naar Sint Maarten om een vooronderzoek te doen naar hoe actieonderzoek ingezet kan worden ter bescherming van haaien en koraal. Jep, actieonderzoek brengt je op bijzondere plekken, bij bijzondere projecten! Maar vandaag heb ik dus ontdekt dat Evernote ook briljant is om al je verzamelde data op te slaan. Op handige plekken bij elkaar, zodat je het makkelijk terugvindt voor de data-analyse.

Mijn nieuwe Ferrari
Naast Siri is nu dus ook Evernote nu mijn Grote Nieuwe Digitale Vrind. Hoewel ik nog moet wennen aan mijn vers aangeleerde nieuwe werkstijl, voelt het nu al alsof ik in een Ferrari zit. Ook de Pomodoro techniek van mijn eerste sessie met Mike moest een paar trappen op naar mijn bovenkamer, maar ik kan me nu steeds beter focussen! Stug doorzetten loont. De mogelijkheden met Evernote zijn ongekend en bij alle werkstappen die ik zet zal ik me nu bewust moeten worden: “oja, dat kan handiger met Evernote!” Mails kan ik doorsturen, content van het web makkelijk toevoegen en bewaren, notities bijhouden en koppelen aan labels en veel meer. Zelfs het opstarten van Evernote kan sneller, met een handigheid op mijn telefoon: even naar beneden vegen in het startscherm en klaar!

Ik heb het al getest: ook Siri heeft inmiddels kennisgemaakt met Evernote op mijn iPhone. Als ik hem vraag Evernote op te starten doet hij dat direct, al is zijn stilzwijgen dreigend. Ach, hij moet ook even wennen.


Er zijn geen reacties op "Madelon Eelderink over geflirt, snelle jongens en orde in de chaos"