Madelon Eelderink vertelt over haar kennismaking met Evernote en Toggle

Geplaatst op 29 september 2016

De afgelopen weken heb ik me scheel zitten staren naar een Excel sheet met allemaal quotes van respondenten erin. Iets met kwalitatieve analyse of zo. Als je dan geen handig systeempje hebt om met je data om te gaan kan het allemaal knap lastig worden. Praktisch gezien, maar ook qua overzicht. Zo’n data analyse gaat sinds de komst van de computer al hetzelfde, maar kunnen we dat tegenwoordig niet handiger?

Eeeh Mike, kunnen we weer afspreken?

madelon eelderinkDit artikel is onderdeel van een serie gastbijdrage van Madelon Eelderink waarin zij inzicht geeft in mijn werkwijze en het effect daarvan op haar werkdag. Madelon is initiatiefnemer van 7Senses en gespecialiseerd in het doen van actieonderzoek. Daarmee boost ze de co-creatie van passende oplossingen voor sociale uitdagingen in communities wereldwijd.

Snel ingebakken

Ik besef me nu dat als ik een blog wil schrijven over Mike’s werk, ik dat direct na de sessie moet doen. De dingen die Mike me namelijk leert, zitten nu al zó in mijn systeem ingebakken, dat ik –een week of drie later- niet meer weet wat ik exact geleerd heb. Het is nu al zo vanzelfsprekend! Wat ik wel weet is dat de werkdingen die me momenteel bezighouden me verrekte makkelijk afgaan. Dat scheelt enorm veel tijd en frustratie! En dat allemaal dankzij een paar uur coaching van Mike.

De Grote Rode Knop

Ik voel me soms echt een oen naast Mike. Maar Mike is dan ook wel echt het uiterste, zo erg dat hij zelfs met een grote rode knop onder zijn arm Seats2Meet binnenloopt. Zijn nieuwste gadget. Hij houdt zelfs bij hoe laat hij opstaat en naar bed gaat, hoeveel passen hij op een dag loopt met doorberekening van het aantal verbrandde calorieën en weet ik wat nog meer. Ja… dat dacht ik ook. ‘Pfff’ wat een werk. Maar bij Mike gaat het allemaal zo geautomatiseerd dat het hem slechts een paar seconden per dag kost, terwijl hij daarmee enorm veel inzicht krijgt in hoe zijn dag makkelijker, mooier, sneller en ‘gehackter’ kan.

Evernote als superorganiser voor mijn Mount Everest aan data

Ik mag al mijn handjes dichtknijpen als ik mijn werkleven kan ‘hacken’, waardoor ik superefficiënt en frustratieloos mijn klussen kan doen. En ik ga met sprongen vooruit! Afgelopen sessie heb ik van Mike geleerd hoe ik de nieuwste technologische snufjes kan toepassen om de analyse van mijn onderzoeksresultaten nóg secuurder, sneller en gemakkelijker te doen. Nieuwe sneltoetsen, filters, handige programma’s en slinkse links tussen die programma’s om ze met elkaar te laten communiceren, het kan allemaal tegenwoordig. Zo had ik bijvoorbeeld nooit gedacht dat Evernote zo handig kon zijn voor mijn onderzoek! Interviewtranscripten, foto’s, tekeningen van respondenten en literatuur, ik zet ze feilloos netjes overzichtelijk bij elkaar. Zo kan ik nogeens een analyse eruit knallen!

Alweer een Grote Nieuwe Vrind: Meet Toggle!

Op de valreep kreeg ik nog een laatste tip voor het bijhouden van mijn tijd: Toggl! Ik moet nogal wat uren bijhouden voor mijn opdrachtgevers en vaak lopen klussen op een dag kriskras door elkaar. Via Toggle kun je supersimpel je tijd tot op de seconde bijhouden per taak. Je zet je Toggl-timer aan en je weet tot op de seconde nauwkeurig hoe lang je gewerkt hebt. Ook leuk voor je opdrachtgever, die verzekerd is nooit teveel te betalen, want secuurder dan dit kun je je tijd niet bijhouden! En al doende word je dus nét een stukje efficiënter, secuurder en dus betrouwbaarder dan je concurrenten. Ik begin het allemaal in de smiezen te krijgen en ik kan je vertellen: dat voelt goed!

Thanks Mike!


Er zijn geen reacties op "Madelon Eelderink vertelt over haar kennismaking met Evernote en Toggle"


    Wil je reageren?